איך לברוח מהזוגיות?
- Hermina Dori
- 1 במאי 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עבודה או לימודים עד השעות המאוחרות, ניקיונות אין סופיים, התעסקות סביב הילדים מהבוקר עד הערב, ספורט, שעות מול המסכים, סיבובים יומיים בקניון ועוד- כל אלה הם דוגמאות לדברים שבני הזוג עושים כדי לא להיות ביחד (פתחי יציאה/בריחה במילים מקצעויות).
מה רע בלעבוד עד מאוחר ולהרוויח כסף, אתם בטח שואלים?
אין בזה שום דבר רע- אם זה לא כל יום בשבוע.
ומה רע בעיסוק סביב הילדים? הרי בשביל זה התחתנתם והקמתם משפחה!
נכון, אבל עם כל הכוחות מושקעים בילדים ובסוף היום אין לכם כוח אפילו להגיד שלום אחד לשני ולשאול איך עבר היום- אז זה פתח יציאה.
לכל אחד מבני הזוג יש את העולם האישי שלו (העיסוק, החברים, תחומי העניין ותחביבים), ויש את הביחד הזוגי. מינון נכון של פתחי יציאה נותן אוויר לנשימה, כוח להמשיך ולתפקד, איוורור בריא מטרדות היום יום.
אבל כשיש בעיות בזוגיות ובני הזוג כל הזמן משתמשים בפתחי יציאה כדי לברוח מהקשיים ואחד מהשני- נוצר ריחוק והבעיות נשארות לא פתורות.
שימוש עודף בפתחי יציאה פוגע בזוגיות. גם אם באותו הרגע הוא נותן לכם מענה לברוח מהבית, מהקשיים ומהאדם שלא בא לכם אפילו לראות, בטווח הארוך הוא עושה נזק גדול. ככל שתהיו פחות אחד עם השני (והכוונה היא לזמן איכות, שיחה משמעותית, יציאה לבילוי יחד ועוד), ככה יגדל הריחוק, התסכול, הכאב, הכעס והבדידות. תגורו אמנם באותו הבית, אבל תרגישו לגמרי לבד.
לכן חשוב לזהות במהלך המפגש עם היועצת הזוגית את פתחי היציאה ולצמצם אותם. המטרה היא לקרב ביניכם, ליצור זמן ואנרגיה להיות ביחד, למצוא פעילות ששניכם נהנים ממנה, לחזור שוב להיות קרובים במקום להישאר כל אחד בפינה שלו.ה.
רוצים עוד כלים לשיפור הזוגיות? בואו למפגש- זה שווה את זה.
Comments